neděle 21. října 2012

Václavky v sladkokyselém nálevu

Nálev: 
3,5 dl vody 
1,5 dl 8%ního octa,
8 g soli (1 lžička)
30 g cukru (2 lžičky a 1 spolarin).
Vodu s cukrem, solí a kořením (3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a černého prpře, lžička hořčičného semene) přivedeme k varu a vaříme 5 minut přilijeme ocet a znovu uvedeme k varu, ale nevaříme, jinak ocet vyprchá.
Houby vložíme do vařící osolené vody a vaříme 3-5 minut. Potom propláchneme studenou vodou a po odkapání vložíme do sklenic. K houbám můžeme dát cibuli a křen, zalijeme teplým nálevem a sklenice uzavřeme. Sterilujeme při 98°C 20 - 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...