neděle 17. března 2013

Kuře na bramborách se žampiony

4 kuřecí stehna
brambory na 4 porce
žampiony
1 velká cibule a může být i pórek
1-3 stroužky česneku
sůl, pepř
tymián
koření country nebo grilovací
šlehačka

Na dno pekáčku nebo remosky poklademe plátky brambor, osolíme opepříme a posypeme troškou tymiánu. Na brambory dáme vrstvu na plátky nakrájených žampionů, cibule a pórku, podle chuti 1-3 jemně nakrájené stroužky česneku, trošku posolíme. Na to poklademe další vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Na poslední vrstvu můžeme dát ještě cibuli a žampióny pokud nám zbyly. Navrch položíme osolená a okořeněná stehna. Zalijeme šlehačkou a pečeme, hodinu až je maso měkké.

3 komentáře:

  1. Alenko,tak tady budu velice ráda nakukovat.Ted už vím kam chodit na inspiraci.Vše vypadá nádherně a velice lákavě.Kuřátko zařadím hned na víkend.
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  2. Pomoc, mám hlad! Tohle mi, Alenko, po půlnoci nedělejte:)
    Nejvíc mám chuť na ta plněná vejce, hmmm, s rozpečenou bagetkou a skleničkou piva... no nic, jdu spát...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...