neděle 3. listopadu 2013

Dušené obrácené řízky

4 plátky krkovice
sůl, pepř
strouhanka
2 vejce
2 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička ostrého kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance 2-3 krát (po každém obalení zaklepeme v sáčku strouhanku do masa). Vejce osolíme, kápneme trošku mléka nebo vody a rozšleháme. Ve vejcích namočíme řízky z obou stran a na tuku osmažíme, až se vejce srazí. Cibuli nakrájíme najemno, osmažíme na trošce oleje s máslem, až začne zlátnout přidáme nakrájený česnek, krátce orestujeme. Na cibuli dáme hořčici a kečup, osmahneme, vložíme řízky, podlijeme troškou vody a dusíme.
Podáváme s rýží, hranolky nebo pečenými bramborami.

4 komentáře:

  1. Dobrý recept, už som ho vyskúšala, mäsko je šťavnaté a mäkučké.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  2. Ajinko, dala jsem si také tyto tvoje stránky do oblíbených. Jsou pěkně "dělané". Zdravím a přeji krásné podzimní dny. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Áji, řízečky jsem si dala do receptů, už se na ně těším.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  4. Alenko, děkuji za recept na výborný sobotní oběd - moc jsme si pochutnaly. Hezké odpoledne IVA

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...