4 kuřecí stehna
5 dkg másla
1/4 l smetany
1 kg brambor
3 stroužky česneku
sůl, drcený kmín
10 dkg nivy
10 žampiónů
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem a dáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme a poklademe plátky žampiónů a nasekaný česnek. Na to dáme vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme. Posypeme polovinou nastrouhané nivy a na ni položíme osolená a okmínovaná kuřecí stehna. Zalijeme šlehačkou a pečeme. Až zčervená kůže na kuřeti, porce obrátíme, pokmínujeme a pečeme dorůžova. Potom porce kuřete obrátíme, posypeme zbytkem nastrouhané nivy a dopečeme.
sobota 13. prosince 2014
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.