úterý 14. července 2015

Babské kuře

1 střední kuře
6 větších brambor
2 vejce
1 cibule
200 g uzené slaniny
3 rohlíky
trochu mléka nebo vody
majoránka
3 stroužky česneku
sůl, pepř, drcený kmín
sádlo
koření na kuře

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a promícháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem nebo vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky a na trošce sádla restujeme s nakrájenou uzenou slaninou a potom ji smícháme s navlhčeným rohlíkem. Vzniklou hmotu smícháme s bramborákovou směsí. Pekáč nebo remosku vymažeme sádlem a vlijeme bramborákovou směs. Kuře rozpůlíme, osolíme a okořeníme. Položíme je na bramborákovou směs kůží dolů a trošku ho zatlačíme a kuře si tak vytvoří důlek. Pekáč přikryjeme a pečeme v předem vyhřáté troubě. Když je maso téměř měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...