čtvrtek 3. října 2013

Kompot ze zelených rajčat

1 kg rajčat-ještě nezralých
1 litr vody
60 dkg cukru
2 citróny
2 lžíce rumu
hřebíček

Pěkná tuhá rajčata nakrájíme na silnější kolečka, v hrnci je přelijeme litrem studené vody a několik minut vaříme. Rajčata scedíme a ochladíme studenou vodou. Do slitého nálevu přidáme 30 dkg cukru a přivedeme k varu, potom přidáme rajčata a 10 minut vaříme. Odstavíme a necháme do druhého dne. Další den scedíme, do nálevu přidáme 30 dkg cukru, pár hřebíčků, provaříme, přilijeme citrónovou šťávu z 1 citrónu. Druhý citrón pořádně opláchneme, nakrájíme i s kůrou na tenká kolečka, zbavíme jader. Rajčata s kolečky citrónu dáme do sklenic, tak do 3/4 sklenice a zalijeme horkým nálevem. Do každé sklenice kápneme trošku rumu, uzavřeme a dáme zavařit. Zavařujeme 10 minut.

4 komentáře:

  1. Ali, po takovém receptu už dlouho pasu. a jak to chutná, dá se to k něčemu přirovnat? Dana

    OdpovědětVymazat
  2. Dělala jsem to poprvé, tak ještě nevím, jak chutná. Sama jsem zvědavá, tak co nejdřív jeden načnu. Chtěla jsem ať se trošku uleží. Určitě dám vědět.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ali,ty tu máš bezva chuťovky!Jsem moc ráda,že jsem Tě našla!Zdraví Daja.

    OdpovědětVymazat
  4. Měli jsme kompot k obědu. Je dobrý, jen na mě hodně sladký.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...