úterý 13. října 2015

Omáčka z rajských jablíček

10 rajských jablíček
4 dkg másla
1 střední cibule
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
2 hřebíčky
špetka skořice
1 bobkový list
špetka saturejky a bazalky
1 stroužek česneku
3 lžičky krystalového cukru
2 lžíce hladké mouky
sůl

Na rozehřátém másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, na ni dáme hladkou mouku  a uděláme světlou cibulovou zásmažku. Do zásmažky přidáme koření, nakrájený česnek a cukr, potom vsypeme nakrájená rajská jablíčka, osolíme a promícháme, pak zalijeme vodou a dobře provaříme, musíme občas míchat, protože je tam mouka. Když jsou rajčata rozvařená, tak omáčku přecedíme a propasírujeme. Omáčku ještě krátce povaříme a dochutíme - přisolit, osladit nebo okyselit citrónem.

2 komentáře:

  1. Také ji dělám. V létě si zavařuji přezrálá rajčata a rajskou dělám rajčat i v zimě..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rajčata nezavařuji, ale vzpomínám na výbornou rajskou od babičky ze zavařených rajčat.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...