úterý 13. října 2015

Omáčka z rajských jablíček

10 rajských jablíček
4 dkg másla
1 střední cibule
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
2 hřebíčky
špetka skořice
1 bobkový list
špetka saturejky a bazalky
1 stroužek česneku
3 lžičky krystalového cukru
2 lžíce hladké mouky
sůl

Na rozehřátém másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, na ni dáme hladkou mouku  a uděláme světlou cibulovou zásmažku. Do zásmažky přidáme koření, nakrájený česnek a cukr, potom vsypeme nakrájená rajská jablíčka, osolíme a promícháme, pak zalijeme vodou a dobře provaříme, musíme občas míchat, protože je tam mouka. Když jsou rajčata rozvařená, tak omáčku přecedíme a propasírujeme. Omáčku ještě krátce povaříme a dochutíme - přisolit, osladit nebo okyselit citrónem.


2 komentáře:

  1. Také ji dělám. V létě si zavařuji přezrálá rajčata a rajskou dělám rajčat i v zimě..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rajčata nezavařuji, ale vzpomínám na výbornou rajskou od babičky ze zavařených rajčat.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí s hořčicí

  (2 porce) 1 kuřecí prso 2 stroužky česneku sůl čerstvě mletý pepř 1 velké cibule 3 lžíce kremžské hořčice 1 lžíce plnotučné hoř...