4 dkg másla
1 střední cibule
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
2 hřebíčky
špetka skořice
1 bobkový list
špetka saturejky a bazalky
1 stroužek česneku
3 lžičky krystalového cukru
2 lžíce hladké mouky
sůl
Na rozehřátém másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, na ni dáme hladkou mouku a uděláme světlou cibulovou zásmažku. Do zásmažky přidáme koření, nakrájený česnek a cukr, potom vsypeme nakrájená rajská jablíčka, osolíme a promícháme, pak zalijeme vodou a dobře provaříme, musíme občas míchat, protože je tam mouka. Když jsou rajčata rozvařená, tak omáčku přecedíme a propasírujeme. Omáčku ještě krátce povaříme a dochutíme - přisolit, osladit nebo okyselit citrónem.
Také ji dělám. V létě si zavařuji přezrálá rajčata a rajskou dělám rajčat i v zimě..
OdpovědětVymazatJá rajčata nezavařuji, ale vzpomínám na výbornou rajskou od babičky ze zavařených rajčat.
Vymazat