neděle 2. listopadu 2014

Sterilované cuketové zelí

4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění)
6 cibulí
1/2 l octa (žádná voda!)
1/2 kg cukru
5 dkg soli
2 lžíce kmínu
Cuketu oloupeme. vyčistíme a hrubě nastrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod. odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85°C

1 komentář:

  1. To je zajímavý recept. Letos jsem měla velký přebytek cuket. No, tak příští rok. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Pečené kuřecí na hruškách

4 kuřecí stehna 2 -3 hrušky 1 cibule sůl, pepř 1/2 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky kari máslo marináda: 1 lžíce jablečného octa ...