neděle 2. listopadu 2014

Sterilované cuketové zelí

4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění)
6 cibulí
1/2 l octa (žádná voda!)
1/2 kg cukru
5 dkg soli
2 lžíce kmínu
Cuketu oloupeme. vyčistíme a hrubě nastrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod. odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85°C

1 komentář:

  1. To je zajímavý recept. Letos jsem měla velký přebytek cuket. No, tak příští rok. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...