neděle 2. listopadu 2014

Sterilované cuketové zelí

4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění)
6 cibulí
1/2 l octa (žádná voda!)
1/2 kg cukru
5 dkg soli
2 lžíce kmínu
Cuketu oloupeme. vyčistíme a hrubě nastrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod. odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85°C

7 komentářů:

  1. To je zajímavý recept. Letos jsem měla velký přebytek cuket. No, tak příští rok. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to výborné, opravdu,letos jsem dělala několik dávek,dá se jíst za syrova jako salát, nebo zavařené jako zelí.

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes se do toho pustím,vyzkouším a uvidím.

    OdpovědětVymazat
  4. Znam a ybylo by to skvele zuzitkovani, ale vetsinou se mi sklenice zkazily. Delala jsem vse sterilne, zavarpvala spravne a stejne se vicka nafoukla. ��

    OdpovědětVymazat
  5. nikdo nepozná co je to za zelí, ale všem náramně chutná - Zdena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...