15-20 dkg anglické slaniny
4-6 žampiónů
plnotučná hořčice
1/2 hrnku bílého vína
hrnek sladké smetany nebo šlehačky
sůl, pepř
máslo, olej
Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme a jemně opepříme. Porce potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem. Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a žampióny, přidáme ke králíkovi, podlijeme vodou a do trouby. Když je maso skoro měkké přilijeme víno a dodusíme. Až je maso měkké, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a provaříme.
recept od kamarádky Jany K
Hmmm ... to je přesně pro mého muže ... já králíka nemusim:-))
OdpovědětVymazatAlenko, zajímavý recept. Až koupím králíka, vyzkouším. Pa. M.
OdpovědětVymazat