středa 22. října 2014

Králičí ragů

1 králík
15-20 dkg anglické slaniny
4-6 žampiónů
plnotučná hořčice
1/2 hrnku bílého vína
hrnek sladké smetany nebo šlehačky
sůl, pepř
máslo, olej

Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme a jemně opepříme. Porce potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem. Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a žampióny, přidáme ke králíkovi, podlijeme vodou a do trouby. Když je maso skoro měkké přilijeme víno a dodusíme. Až je maso měkké, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a provaříme.
recept od kamarádky Jany K

2 komentáře:

  1. Hmmm ... to je přesně pro mého muže ... já králíka nemusim:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, zajímavý recept. Až koupím králíka, vyzkouším. Pa. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...