středa 22. října 2014

Králičí ragů

1 králík
15-20 dkg anglické slaniny
4-6 žampiónů
plnotučná hořčice
1/2 hrnku bílého vína
hrnek sladké smetany nebo šlehačky
sůl, pepř
máslo, olej

Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme a jemně opepříme. Porce potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem. Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a žampióny, přidáme ke králíkovi, podlijeme vodou a do trouby. Když je maso skoro měkké přilijeme víno a dodusíme. Až je maso měkké, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a provaříme.
recept od kamarádky Jany K

2 komentáře:

  1. Hmmm ... to je přesně pro mého muže ... já králíka nemusim:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, zajímavý recept. Až koupím králíka, vyzkouším. Pa. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...