sobota 13. října 2012

Dančí na houbách

4 plátky z plece nebo kýty
sůl, pepř, drcený kmín&
hladká mouka
1 cibule
2 dl bílého vína
čerstvé nebo sušené houby
3 stroužky česneku.
Maso nasolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátý tuk dáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme do sklovata. Potom vložíme plátky masa a z obou stran opečeme, podlijeme vínem a trochou vody. Opatrně odlepíme ode dna přichycenou mouku. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso dusíme. Můžeme dusit v troubě.
Houby osolíme a dáme dusit, pokud je potřeba trošku podlijeme vodou a dusíme, až se voda odpaří.
K masu asi po 90 minutách dušení  přidáme houby, nakrájený nebo prolisovaný česnek, podle potřeby podlijeme a zahustíme jíškou. Ještě 20 - 30 minut dusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...