sobota 13. října 2012

Dančí na houbách

4 plátky z plece nebo kýty
sůl, pepř, drcený kmín&
hladká mouka
1 cibule
2 dl bílého vína
čerstvé nebo sušené houby
3 stroužky česneku.
Maso nasolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátý tuk dáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme do sklovata. Potom vložíme plátky masa a z obou stran opečeme, podlijeme vínem a trochou vody. Opatrně odlepíme ode dna přichycenou mouku. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso dusíme. Můžeme dusit v troubě.
Houby osolíme a dáme dusit, pokud je potřeba trošku podlijeme vodou a dusíme, až se voda odpaří.
K masu asi po 90 minutách dušení  přidáme houby, nakrájený nebo prolisovaný česnek, podle potřeby podlijeme a zahustíme jíškou. Ještě 20 - 30 minut dusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...