neděle 21. října 2012

Václavky v sladkokyselém nálevu

Nálev: 
3,5 dl vody 
1,5 dl 8%ního octa,
8 g soli (1 lžička)
30 g cukru (2 lžičky a 1 spolarin).
Vodu s cukrem, solí a kořením (3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a černého prpře, lžička hořčičného semene) přivedeme k varu a vaříme 5 minut přilijeme ocet a znovu uvedeme k varu, ale nevaříme, jinak ocet vyprchá.
Houby vložíme do vařící osolené vody a vaříme 3-5 minut. Potom propláchneme studenou vodou a po odkapání vložíme do sklenic. K houbám můžeme dát cibuli a křen, zalijeme teplým nálevem a sklenice uzavřeme. Sterilujeme při 98°C 20 - 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...