čtvrtek 24. ledna 2019

Hovězí na houbách v pomalém hrnci

50 dkg hovězí kližky
sůl, pepř
hladká mouka
kousek slaniny
1 lžíce sádla
1 cibule
1 stroužek česneku
hrst sušených hub
1/2 lžíce plnotučné hořčice

Kližku pořádně odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Houby namočíme do teplé vody. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme ji na rozehřátou pánev a vyškvaříme, potom přidáme lžíci sádla. Na tuk dáme nakrájenou cibuli, orestujeme, odhrneme na kraj a vložíme plátky masa. Maso z obou stran opečeme. Maso s cibulí vložíme do pomalého hrnce. Do pánve dáme nakrájený stroužek česneku, nalijeme šálek vody, přidáme 1/2 lžíce plnotučné hořčice, povolíme výpek ode dna a přivedeme k varu, potom nalijeme do pomalého hrnce. Do pomalého hrnce dáme polovinu namočených hub a nalijeme polovinu vody z hub. Maso by mělo být podlito, nemělo by plavat. Přikryjeme pokličkou a hrnec zapneme na High II. stupeň na 6 hodin. V polovině vaření maso promícháme a vlijeme namočené houby. Před koncem vaření podle potřeby dosolíme.
Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (10) Vepřové maso (7) Drůbež (26) Zeleninová jídla  (7) Přílohy (4) Hovězí maso (6) ...