čtvrtek 14. března 2019

Špagety s omáčkou z čerstvých rajčat

4 větší rajčata
1 cibule nakrájená najemno
2 stroužky česneku
3 lístky čerstvé bazalky natrhané na menší
    kousky, pokud nemáme použijeme sušenou
sůl, pepř
1/2 kávové lžičky cukru
nastrouhaný parmazán
1 balení špaget
olivový olej

Rajčata omyjeme a nakrojíme na nich křížek (to aby se pak slupka dobře sloupla). Dáme je vařit do vroucí vody na asi 30 sekund, vyndáme je, opláchneme studenou vodou a sloupneme slupku. Odstraníme stopku a semínka. Nakrájíme je na malé kostky.
Mezitím necháme na olivovém oleji osmahnout cibulku. K cibulce následně přidáme rajčata. Dusíme na mírném ohni. Omáčku osolíme, opepříme, ocukrujeme a přidáme prolisovaný česnek. Dále vaříme na mírném ohni a necháme pomalu bublat. Čas od času promícháme. Ke konci přidáme bazalku a krátce povaříme.
Dáme vařit vodu na těstoviny, jakmile vře, osolíme ji. Těstoviny uvaříme al dente a scedíme. Pokud se nám v průběhu začne rajčatová omáčka vysušovat, podlijeme ji vodou, ale můžeme i bílým vínem. Scezené těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou.
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Neměla jsem doma velká rajčata, tak jsem použila cherry rajčata.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...