čtvrtek 14. března 2019

Špagety s omáčkou z čerstvých rajčat

4 větší rajčata
1 cibule nakrájená na jemno
2 stroužky česneku
3 lístky čerstvé bazalky natrhané na menší
    kousky, pokud nemáme použijeme sušenou
sůl, pepř
1/2 kávové lžičky cukru
nastrouhaný parmazán
1 balení špaget
olivový olej

Rajčata omyjeme a nakrojíme na nich křížek (to aby se pak slupka dobře sloupla). Dáme je vařit do vroucí vody na asi 30 sekund, vyndáme je, opláchneme studenou vodou a sloupneme slupku. Odstraníme stopku a semínka. Nakrájíme je na malé kostky.
Mezitím necháme na olivovém oleji osmahnout cibulku. K cibulce následně přidáme rajčata. Dusíme na mírném ohni. Omáčku osolíme, opepříme, ocukrujeme a přidáme prolisovaný česnek. Dále vaříme na mírném ohni a necháme pomalu bublat. Čas od času promícháme. Ke konci přidáme bazalku a krátce povaříme.
Dáme vařit vodu na těstoviny, jakmile vře, osolíme ji. Těstoviny uvaříme al dente a scedíme. Pokud se nám v průběhu začne rajčatová omáčka vysušovat, podlijeme ji vodou, ale můžeme i bílým vínem. Scezené těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou.
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Neměla jsem doma velká rajčata, tak jsem použila cherry rajčata.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (10) Vepřové maso (7) Drůbež (26) Zeleninová jídla  (7) Přílohy (4) Hovězí maso (6) ...