800 g hovězí kližky
1 cibule jemně nakrájená
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
hladká mouka
1 lžíce másla
sůl, pepř
Kližku odblaníme, nakrájíme na špalíky. Maso osolíme, opepříme posypeme částí majoránky a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme tu (olej nebo sádlo) a opečeme na něm maso z obou stran, maso vyjmeme a dáme do pomalého hrnce. Do tuku vložíme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Krátce osmahneme, zalijeme šálkem vývaru nebo vody, osolíme, dáme zbytek majoránky a nalijeme na maso do PM. Hrnec přikryjeme pokličkou a zapneme na High II. stupeň a vaříme 5 hodin.
Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem
1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...

-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Páni, to už je vyšší dívčí!
OdpovědětVymazat