sobota 16. března 2019

Hovězí kližka na majoránce v PM

800 g hovězí kližky
1 cibule jemně nakrájená
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
hladká mouka
1 lžíce másla
sůl, pepř

Kližku odblaníme, nakrájíme na špalíky. Maso osolíme, opepříme posypeme částí majoránky a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme tu (olej nebo sádlo) a opečeme na něm maso z obou stran, maso vyjmeme a dáme do pomalého hrnce. Do tuku vložíme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Krátce osmahneme, zalijeme šálkem vývaru nebo vody, osolíme, dáme zbytek majoránky a nalijeme na maso do PM. Hrnec přikryjeme pokličkou a zapneme na High II. stupeň a vaříme 5 hodin.
Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (10) Vepřové maso (7) Drůbež (26) Zeleninová jídla  (7) Přílohy (4) Hovězí maso (6) ...