1 kg uzených žeber
300 g velkých fazolí
5 stroužků česneku
1 velká cibule
sůl, pepř
saturejka
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
1 smetana ke šlehání
ocet
Fazole namočíme večer před vařením, nebo aspoň 2 hodiny předem.
Do hrnce dáme uzená žebra, scezené fazole, trošku saturejky, stroužky česneku a zalijeme vodou. Dáme vařit. Vaříme až jsou fazole měkké, pozor nesmí se rozvařit (asi 1 hodinu i víc). Zatím připravíme cibulovou jíšku. Najemno nakrájíme cibuli, orestujeme ji na tuku, zasypeme moukou, uděláme světlou zásmažku, zaprášíme mletou paprikou a krátce osmahneme.
Když jsou fazole měkké, vyjmeme uzená žebra a opatrně vložíme jíšku, kterou řádně rozmícháme aby nevznikly žmolky, osolíme a opepříme. Provaříme aspoň 10 minut. Do polévky nalijeme šlehačku, přivedeme k varu, podle potřeby dosolíme a potom dochutíme octem.
Neměla jsem šlehačku, tak jsem použila zakysanou smetanu a bylo to taky výborný.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem
1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...

-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Vaření pro jednoho může být velmi finančně a časově náročné, ale když si potrénujete, zjistíte, že to jde velmi hravě. Já se o tom sama přesvědčila na vysoké škole, když jsem si musela 3x denně vařit. Kamarádka mi doporučila jako přílohu používat topinambury. Nyní je nahrazuji velmi často. Výrobky z topinambur pořídíte na diatop.cz
OdpovědětVymazatKdyž vidím tu fotku hned jsem dostala na polévku chuť ♥
OdpovědětVymazatZkus ji. Je opravdu dobrá.
Vymazat