čerstvý zázvor
1 citrón
med
Zázvor oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kousky. Citron důkladně opláchneme. Trošku ohřejeme med, aby byl tekutý. Půl citronu nakrájíme na malé kousky, smícháme se zázvorem, vložíme do připravených opláchnutých sklenic, přilijeme část citrónové šťávy z půlky citrónu a dolijeme medem. Sklenice zavíčkujeme a dáme do chladna.
Před přípravou čaje zázvor ve sklenici zamícháme. Do hrnku dáme 2-3 lžíce a zalijeme horkou vodou. Pijeme teplé.
pátek 26. října 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.