2 kg očištěné dužiny dýně
600 g krystalového cukru
šťáva ze 4 citronů
šťáva z 1 pomeranče
malé štamprle octa
1/2 litru vody
Do sklenic 1-2 hřebíčky, kolečko pomeranče i s kůrou, kousek skořice.
Zralou dýni rozkrojíme, odstraníme měkký vnitřek s jádry a oloupeme. Nakrájíme proužky ty krájíme vroubkovaným nožem na kostičky nebo malé proužky a vložíme do kastrolu. Posypeme cukrem, nalijeme šťávu z citronů, pomeranče a frťana octa potom zalijeme vodou a promícháme. Zakryjeme poklicí a necháme stát do druhého dne. Dýně pustí trochu vody. Druhý den promícháme a plníme do čistých skleniček do kterých jsme na dno dali kolečko pomeranče a koření. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 85°C.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Hezký blog, Alenko, občas kouknu, taky ráda vařím a pak to fotím. Pro inspiraci sobě a druhým.
OdpovědětVymazatA tohle delal můj děda, pám Bůh mu dej lehkou zem. :) Ještě je tu mám - dýně a jsou skvělé i po letech. :)
OdpovědětVymazatTaky máš ráda recepty po babičce a dědovi? Já si ráda vařím dobroty, které jsem u babičky milovala. Jen si jich pamatuji málo.
Vymazat