500 g hovězí kližky
500 g hlávkového zelí
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl, pepř
2 lžíce sádla
Maso nakrájené na kostky nebo menší plátky osmahneme na tuku, přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme až zezlátne. Potom přidáme zelí nakrájené na drobné proužky, orestujeme, zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným v šálku vody, osolíme, opepříme a dusíme, až maso i zelí změknou a tekutina je téměř odpařená.
Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.