8 hovězích žeber
sůl, pepř
olivový olej
1 střední cibule
1/2 litru červeného vína
hovězí vývar
2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce kaparů
1 smetana na šlehání
žampióny
olivový olej, sůl, pepř
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj osolená a opepřená žebra. Rychle orestujeme na každé straně asi tak 1 a půl minuty. Vyndáme na talíř. Do omastku vložíme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme, nalijeme víno a trošku vývaru, mícháním odstraníme přípek ode dna hrnce. Vrátíme žebra do hrnce, snížíme teplotu, přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme asi 2 1/2 až 3 hodiny. Hrnec můžeme dát do trouby. Potom opatrně vyjmeme žebra z hrnce. Vmícháme hořčici, kapary, smetanu a zvýšíme teplo. Necháme bublat a jemně odkryté vařit pár minut, aby omáčka trošku zhoustla. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Žebra vrátíme do omáčky, zaklopíme pokličkou a vypneme zdroj tepla. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme je v jedné vrstvě na plech.. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Houby pečeme dozlatova asi 15 - 20 minut.
Na talíř dáme opečené žampiony na ně položíme žebra a přelijeme omáčkou.
Podáváme se šťouchanými bramborami nebo pečivem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.