4 porce kuřecích prsou
6-8 stroužky česneku podle velikosti
olej
sůl, pepř
čerstvé houby - směs
drcený kmín
2 cibule
hladká mouka
cibulová nať nebo kadeřavá petrželka
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně česnekem a necháme odležet. Houby nejlepší je směs hub, očistíme a nakrájíme. Houby dáme do kastrolku bez tuku vydusit, osolíme, dáme trochu drceného kmínu a pokud je potřeba trošku podlijeme vodou. Dusíme, až se voda odpaří. Jednu cibuli nakrájíme najemno a dáme na rozehřátý tuk, smažíme až je krásně zlatá, přidáme prolisované 2 stroužky česneku, krátce orestujeme a přidáme vydušené houby, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kuřecí prsa obalíme v hladké mouce, dáme na rozehřátý tuk smažit. Opečeme z obou stran dorůžova a dáme stranou.
Do pánve vsypeme cibuli nakrájenou na čtvrtměsíčky a restujeme až je sklovitá, přidáme prolisovaný česnek, zasypeme lžičkou hladké mouky, orestujeme a podlijeme vývarem nebo vodou. Provaříme, dochutíme solí a pepřem.
Na talíř dáme vařené brambory, kopeček dušených hub, na to položíme kuřecí řízek a polijeme česnekovou omáčkou. Ozdobíme kadeřavou petrželkou nebo naťovou cibulí.
Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem
1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...

-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Mňam vypadá to báječně :) Kuřecí miluji
OdpovědětVymazat