neděle 29. července 2012

Přírodní kuřecí prsa s houbami a česnekovou omáčkou

4 porce kuřecích prsou
6-8 stroužky česneku podle velikosti
olej
sůl, pepř
čerstvé houby - směs
drcený kmín
2 cibule
hladká mouka
cibulová nať nebo kadeřavá petrželka

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně česnekem a necháme odležet. Houby nejlepší je směs hub, očistíme a nakrájíme. Houby dáme do kastrolku bez tuku vydusit, osolíme, dáme trochu drceného kmínu a pokud je potřeba trošku podlijeme vodou. Dusíme, až se voda odpaří. Jednu cibuli nakrájíme najemno a dáme na rozehřátý tuk, smažíme až je krásně zlatá, přidáme prolisované 2 stroužky česneku, krátce orestujeme a přidáme vydušené houby, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kuřecí prsa obalíme v hladké mouce, dáme na rozehřátý tuk smažit. Opečeme z obou stran dorůžova a dáme stranou.
Do pánve vsypeme cibuli nakrájenou na čtvrtměsíčky a restujeme až je sklovitá, přidáme prolisovaný česnek, zasypeme lžičkou hladké mouky, orestujeme a podlijeme vývarem nebo vodou. Provaříme, dochutíme solí a pepřem.
Na talíř dáme vařené brambory, kopeček dušených hub, na to položíme kuřecí řízek a polijeme česnekovou omáčkou. Ozdobíme kadeřavou petrželkou nebo naťovou cibulí.
Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.

1 komentář:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...