čtvrtek 21. června 2012

Dušená ředkvička

1 střední cibuli oloupeme, rozpůlíme a ještě jednou rozpůlíme a krájíme obloučky. 
1/2 papriky nakrájíme na tenké obloučky ředkvičky nakrájíme na tenčí plátky. 
Kousek anglické slaniny nakrájíme na malé kostičky.

Na pánev dáme rozpustit máslo a trošku oleje, dáme restovat cibuli a až začne zlátnout přidáme papriku a anglickou slaninu, krátce osmahneme a přidáme ředkvičky, osolíme. Restujeme, až je ředkvička sklovitá okořeníme country kořením (můžete použít i jiné) a ještě chvilku opékáme. Podáváme s pečivem. Výborná je i na studeno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...