čtvrtek 21. června 2012

Dušená ředkvička

1 střední cibuli oloupeme, rozpůlíme a ještě jednou rozpůlíme a krájíme obloučky. 
1/2 papriky nakrájíme na tenké obloučky ředkvičky nakrájíme na tenčí plátky. 
Kousek anglické slaniny nakrájíme na malé kostičky.

Na pánev dáme rozpustit máslo a trošku oleje, dáme restovat cibuli a až začne zlátnout přidáme papriku a anglickou slaninu, krátce osmahneme a přidáme ředkvičky, osolíme. Restujeme, až je ředkvička sklovitá okořeníme country kořením (můžete použít i jiné) a ještě chvilku opékáme. Podáváme s pečivem. Výborná je i na studeno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...