4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění)
6 cibulí
1/2 l octa (žádná voda!)
1/2 kg cukru
5 dkg soli
2 lžíce kmínu
Cuketu oloupeme. vyčistíme a hrubě nastrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli a
promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod. odležet a
pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 min. při 85°C
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Pečené vepřové maso se zelím v remosce
700 g vepřové plece sůl Marináda 1/4 lžičky mletého pepře 1/2 lžičky mletého tymiánu 1/4 lžičky mletého bobkového listu špetka mlet...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety 150 g vepřového sádla worcester 1 cibule citronová šťáva 4 vejce uvařená natvrdo 250 g kečupu sůl, pepř ...

To je zajímavý recept. Letos jsem měla velký přebytek cuket. No, tak příští rok. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatJe to výborné, opravdu,letos jsem dělala několik dávek,dá se jíst za syrova jako salát, nebo zavařené jako zelí.
OdpovědětVymazatDnes se do toho pustím,vyzkouším a uvidím.
OdpovědětVymazatDej vědět, jak chutnalo. Ajina
VymazatMusím vyzkouset
OdpovědětVymazatZnam a ybylo by to skvele zuzitkovani, ale vetsinou se mi sklenice zkazily. Delala jsem vse sterilne, zavarpvala spravne a stejne se vicka nafoukla. ��
OdpovědětVymazatnikdo nepozná co je to za zelí, ale všem náramně chutná - Zdena
OdpovědětVymazatMám oblíbené, rychlé a moc dobré. Nikdy se nezkazilo😍
OdpovědětVymazatCibuli bych přidala až budu vařit, myslím že zakonzervovana cibule by mohla dělat s cuketu neplechu
OdpovědětVymazat