600 g krůtích prsou
sůl, pepř
1,5 dl mléka
2 vejce
3 jablka neloupaná
5 polévkových lžic hladké mouky
prášek do pečiva
sádlo
sůl, pepř
1,5 dl mléka
2 vejce
3 jablka neloupaná
5 polévkových lžic hladké mouky
prášek do pečiva
sádlo
Krůtí prsa nakrájíme na řízky, slabě naklepeme, osolíme a opepříme.
Do mísy dáme vajíčka, sůl, pepř a vyšleháme. Přidáme mléko, promícháme a postupně vmícháváme hladkou mouku a špetku kypřícího prášku. Jablka nastrouháme i se slupkou a přidáme do těstíčka. Těstíčko nesmí být moc řídké, podle potřeby přidáme mouku.
Řízky obalíme v hladké mouce a potom v těstíčku a hned je vkládáme na rozehřátý tuk stranou, kde je víc těstíčka. Pokud je potřeba dáme na řízek trošku těstíčka aby bylo maso zakryté. Smažíme zvolna z obou stran, aby se maso dobře propeklo.
Podáváme s vařeným bramborem.
Tak to je zajímavé, to jsem ještě neslyšela! Ale znám játra s jablky a ta jablka tam vůbec nejsou cítit. :-)
OdpovědětVymazat