neděle 10. ledna 2021

Rozpuštěný (rozlítaný) ptáčci

 

500 g hovězího masa - kližka
slanina
2 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kečupu
pepř, sůl
1 silný párek nebo kabanos
2 vejce
2 - 3 okurky
hladká mouka
sádlo
hladká mouka
Vařím v tlakovém hrnci.

Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci vyškvaříme slaninu, potom přidáme sádlo, na rozehřátý tuk osmahneme cibulku. Až začne cibulka zlátnout vložíme maso, opečeme je po obou stranách, osolíme, opepříme, vmícháme kečup a hořčici, krátce restujeme a potom podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a maso dusíme asi 60 minut. 
Zatím si uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme, nakrájíme okurky a párek. Připravíme si jíšku - rozehřejeme sádlo, přidáme 2 lžíce hladké mouky a smažíme až mouka zezlátne.
Po 60 minutách hrnec ochladíme a otevřeme. Pokud je potřeba trošku podlijeme, do šťávy vmícháme jíšku a vaříme. Po 10 minutách vložíme nakrájené okurky, vejce a párek a ještě povaříme. Podle potřeby osolíme. Pokud máme sterilovaný hrášek můžeme ho do omáčky přidat.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...