K přípravě použijeme velké okurky, které dáváme s cibulí v přibližném poměru 3:1.
Nálev na litr vody 0,25 1 8% octa
100 - 120 g pískového cukru
30 g soli
Koření do litrové sklenice:
4 lžičky hořčičných semínek,
½ bobkového listu
2 pepře
2 nová koření
kopr
Okurky oloupeme, nastrouháme nebo nožem nakrájíme na tenká kolečka, smícháme je s cibulí, nakrájenou také na tenká kolečka a proložíme kořením a koprem. Zeleninu trochu stlačíme rukou, zalijeme horkým nálevem, sklenice dobře uzavřeme a vložíme do sterilačního hrnce s horkou vodou. Větší sklenice zn. Omnia zahříváme nejméně 25 minut na 85 °C a při této teplotě je sterilujeme 30 minut. Po ukončení sterilace sklenice vyjmeme a necháme vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.