čtvrtek 31. srpna 2023

Okurkový salát s cibulí sterilovaný

K přípravě použijeme velké okurky, které dáváme s cibulí v přibližném poměru 3:1. 
Nálev na litr vody 
0,25 1 8% octa 
100 - 120 g pískového cukru 
30 g soli 
Koření do litrové sklenice:
4 lžičky hořčičných semínek, 
½ bobkového listu 
2 pepře
2 nová koření
kopr
Okurky oloupeme, nastrouháme nebo nožem nakrájíme na tenká kolečka, smícháme je s cibulí, nakrájenou také na tenká kolečka a proložíme kořením a koprem. Zeleninu trochu stlačíme rukou, zalijeme horkým nálevem, sklenice dobře uzavřeme a vložíme do sterilačního hrnce s horkou vodou. Větší sklenice zn. Omnia zahříváme nejméně 25 minut na 85 °C a při této teplotě je sterilujeme 30 minut. Po ukončení sterilace sklenice vyjmeme a necháme vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí s hořčicí

  (2 porce) 1 kuřecí prso 2 stroužky česneku sůl čerstvě mletý pepř 1 velké cibule 3 lžíce kremžské hořčice 1 lžíce plnotučné hoř...