4 porce kuřete
2 větší cibule
2 lžíce másla
2 lžičky mleté papriky
sůl
1 větší červená paprika
1/4 litru kyselé smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kečupu
pálivá paprika nebo ostrý kečup
Porce kuřete omyjte, osušte a osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo v pekáčku rozpusťte, cibuli krátce orestujte a vložte porce kuřete a krátce opečte. Dejte pozor, aby se nespálila cibule. Porce vyjměte, cibuli zasypte paprikou, osmahněte a zalijte 1/8 litru vody.Vložte zpět maso a zakryté dejte dusit do trouby na 30 minut. Papriky rozkrojte, odstraňte semena, nakrájejte na malé kostičky. Smetanu, mouku a rajský protlak hladce vymíchejte. Podle toho jak máte rádi ostré, dejte pálivou papriku a pokud nemáte můžete dát trošku ostrého kečupu. Nakrájenou papriku dejte rovnoměrně do pekáče a zalijte připravenou smetanovou směsí. Odkryté pečte tak půl hodiny.
Podáváme s vařeným bramborem, rýží nebo těstovinou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Kuřecí s hořčicí
(2 porce) 1 kuřecí prso 2 stroužky česneku sůl čerstvě mletý pepř 1 velké cibule 3 lžíce kremžské hořčice 1 lžíce plnotučné hoř...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.