neděle 15. dubna 2012

Kuře s paprikou v omáčce

4 porce kuřete
2 větší cibule
2 lžíce másla
2 lžičky mleté papriky
sůl
1 větší červená paprika
1/4 litru kyselé smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kečupu
pálivá paprika nebo ostrý kečup

Porce kuřete omyjte, osušte a osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo v pekáčku rozpusťte, cibuli krátce orestujte a vložte porce kuřete a krátce opečte. Dejte pozor, aby se nespálila cibule. Porce vyjměte, cibuli zasypte paprikou, osmahněte a zalijte 1/8 litru vody.Vložte zpět maso a zakryté dejte dusit do trouby na 30 minut. Papriky rozkrojte, odstraňte semena, nakrájejte na malé kostičky. Smetanu, mouku a rajský protlak hladce vymíchejte. Podle toho jak máte rádi ostré, dejte pálivou papriku a pokud nemáte můžete dát trošku ostrého kečupu. Nakrájenou papriku dejte rovnoměrně do pekáče a zalijte připravenou smetanovou směsí. Odkryté pečte tak půl hodiny.
 Podáváme s vařeným bramborem, rýží nebo těstovinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...