1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
sůl, pepř
tymián
3 stroužky česneku
plnotučná hořčice
hladká mouka
máslo, olej
5 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
250 ml smetany ke šlehání
Kuře nebo stehna naporcujeme, osolíme, opepříme, trošku posypeme tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Dáme do mísy a necháme odležet aspoň 2 hodiny. Porce kuřete obalíme v hladké mouce a dáme na rozehřáté máslo s olejem osmahnout z obou stran. Po opečení porcí dáme na tuk nakrájenou cibuli a slaninu, orestujeme a dáme do pekáče, na to položíme kuřecí porce, zalijeme smetanou a dáme péct na 50 minut při 200°C. Během pečení porce obrátíme a trošku podlijeme vodou.
Příloha: vařené brambory, pečené brambory, rýže.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.