8 vepřových řízků bez kosti (krkovice, kotleta)
1 cibule
sůl, pepř
300 g kořenové zeleniny
3 párky
hořčice
kečup
olej
Na pekáč si připravíme olej a nakrájenou cibuli. Řízky naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Polovinu řízků rozložíme na pekáč s cibulí, navrstvíme na ně nahrubo nastrouhanou zeleninu a kolečka párků. Nahoru rozložíme druhou polovinu řízků. Chvíli vše opékáme na plotně, poté podlijeme a dusíme doměkka. Měkké řízky pokapeme kečupem a zapečeme v troubě. Jednotlivé porce podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Ottova kuchařka - řízky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem
1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...

-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
To vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatJestli máš ráda kořenovou zeleninu, tak si pochutnáš.
Vymazat