čtvrtek 28. února 2013

Řízky naší babičky

8 vepřových řízků bez kosti (krkovice, kotleta)
1 cibule
sůl, pepř
300 g kořenové zeleniny
3 párky
hořčice
kečup
olej
Na pekáč si připravíme olej a nakrájenou cibuli. Řízky naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Polovinu řízků rozložíme na pekáč s cibulí, navrstvíme na ně  nahrubo nastrouhanou zeleninu a kolečka párků. Nahoru rozložíme druhou polovinu řízků. Chvíli vše opékáme na plotně, poté podlijeme a dusíme doměkka. Měkké řízky pokapeme kečupem a zapečeme v troubě. Jednotlivé porce podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Ottova kuchařka - řízky

2 komentáře:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...