úterý 20. srpna 2013

Dušená cuketa s cibulí a paprikou


1 střední cuketa
1 větší cibule
1 paprika
1 stroužek česneku
sůl
pepř
citronová šťáva
olivový olej
máslo

Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jadřince. Nakrájíme ji na půlměsíčky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a půlku rozkrojíme, nakrájíme na tenké
plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme, vykrojíme jádra, nakrájíme na jemné proužky. Na rozehřátý olej dáme restovat cibuli a papriku, až je paprika sklovitá přidáme nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když je cuketa orestovaná, zakápneme troškou citronové šťávy a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Opékáme za občasného míchání, až začne cuketa zlátnout. Ke konci přidáme plátek másla a chvilku ještě dusíme. Podle potřeby dosolíme.
Podáváme s vařeným bramborem a pro masožravce přidáme upravené maso. My měli přírodního kapra.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...