2 jablka
2 pomeranče
1 citron
1 kg krystalového cukru
5 hřebíčků
kousek skořice
125 ml rumu
Višně opláchneme, vypeckujeme a dáme do většího kastrólu.Citrón i pomeranč pořádně umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme k višním. Ti co nemají rádi kůru v čaji , tak pomeranč i citrón oloupají, nakrájí na kostičky a dají i s kůrou k višním. Jablko oloupeme, vyndáme jadřinec a nakrájíme na kostky dáme k višním. Ovoce zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a skořici, dáme vařit a za občasného míchání vaříme 30 minut. Vypneme a přilijeme 125 ml rumu, zamícháme, pokud jsme dali kůru, tak ji vyjmeme, plníme do skleniček a zavíčkujeme. Skleničky ihned otočíme na víčka.
Na čaj dáme do hrníčku 3 - 4 lžičky a zalijeme horkou vodou. Je to sladké,příjemně kyselé a voňavé. Ovoce pak vyjíme lžičkou.
Škoda, že už nemáme višně. Letos jsem dělala 2 druhy, na třetí se ještě chystám. Ale tenhle receptík si schovám na příští rok.
OdpovědětVymazatHezký víkend ... Věra
Loni jsem začala dělat čaje z jednoho druhu, jako jablečný, rynglový, švestkový.
VymazatŠkoda, že nemám višně, tato kombinace ovoce vypadá super.
OdpovědětVymazatDěkuji za receptík, také si ho schovám na příští rok. Anny
Opravdu zkus. Právě jsem si ho uvařila. Je výborný. Dá se dochutit různým kořením jako máta, meduňka nebo badyán.
Vymazat