Dýňová polévka se smetanou

Dýně hokaido
3 stroužky česneku
olej
cibule
zakysaná smetana
vývar
sůl, pepř
kadeřavá petrželka

Dýni zbavíme jadřince, nakrájíme na kostičky a dáme na plech s oloupaným česnekem a zakápneme olejem. Lepší je dát na plech pečící papír. Pečeme v troubě, až dýně začne zlátnout.
V polévkovém hrnci na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pečenou dýni s česnekem, krátce restujeme a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Povaříme a potom rozmixujeme. Přivedeme k varu, přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme. podle potřeby opepříme a dosolíme.
K polévce dáme houskové krutóny.

Komentáře

  1. To sa hodí. Práve nám doma ešte dve tekvice.

    OdpovědětVymazat
  2. To sa hodí. Práve nám doma ešte dve tekvice.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovinka planuji cuketovou,coz se da delat i jako dynove recepty,tak si vemu mustr,dekuji.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šunko-sýrové tousty

Sterilované cuketové zelí