neděle 25. srpna 2013

Dýňová polévka se smetanou

Dýně hokaido
3 stroužky česneku
olej
cibule
zakysaná smetana
vývar
sůl, pepř
kadeřavá petrželka

Dýni zbavíme jadřince, nakrájíme na kostičky a dáme na plech s oloupaným česnekem a zakápneme olejem. Lepší je dát na plech pečící papír. Pečeme v troubě, až dýně začne zlátnout.
V polévkovém hrnci na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pečenou dýni s česnekem, krátce restujeme a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Povaříme a potom rozmixujeme. Přivedeme k varu, přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme. podle potřeby opepříme a dosolíme.
K polévce dáme houskové krutóny.

3 komentáře:

  1. To sa hodí. Práve nám doma ešte dve tekvice.

    OdpovědětVymazat
  2. To sa hodí. Práve nám doma ešte dve tekvice.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovinka planuji cuketovou,coz se da delat i jako dynove recepty,tak si vemu mustr,dekuji.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...