Dýně hokaido
3 stroužky česneku
olej
cibule
zakysaná smetana
vývar
sůl, pepř
kadeřavá petrželka
Dýni zbavíme jadřince, nakrájíme na kostičky a dáme na plech s oloupaným česnekem a zakápneme olejem. Lepší je dát na plech pečící papír. Pečeme v troubě, až dýně začne zlátnout.
V polévkovém hrnci na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pečenou dýni s česnekem, krátce restujeme a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Povaříme a potom rozmixujeme. Přivedeme k varu, přidáme zakysanou smetanu a krátce povaříme. podle potřeby opepříme a dosolíme.
K polévce dáme houskové krutóny.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
To sa hodí. Práve nám doma ešte dve tekvice.
OdpovědětVymazatTo sa hodí. Práve nám doma ešte dve tekvice.
OdpovědětVymazatZrovinka planuji cuketovou,coz se da delat i jako dynove recepty,tak si vemu mustr,dekuji.
OdpovědětVymazat