neděle 1. září 2013

Zimní bezinkoostužinový čaj

1,5 litru zralých obraných bezinek
1 litr ostružin
2 citrony
1 pomeranč
1 kg cukru
celá skořice
hřebíček
125 ml rumu

Bezinky opláchneme a obereme. Ostružiny opláchneme a očistíme. Do hrnce dáme 1,5 litru bezinek, 1 litr ostružin, dobře omytý a nakrájený pomeranč a citrony, 1 kg cukru, celou skořici a 5 hřebíčků. Mírným varem vaříme asi 40 minut. Vypneme a nalijeme rum, promícháme a horké plníme do skleniček, dobře uzavřeme a dáme víčkem dolů. necháme vychladnout.

Na čajík dáme do hrnečku 3 - 4 lžičky a zalijeme horkou vodou. Je to sladké i kyselé a voňavé. Ovoce pak vyjíme.

Pokud pomerančová a citrónová kůra v kouscích někomu vadí, může kůru oloupat, dát vařit celou a potom ji vyjmout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...