1,5 litru zralých obraných bezinek
1 litr ostružin
2 citrony
1 pomeranč
1 kg cukru
celá skořice
hřebíček
125 ml rumu
Bezinky opláchneme a obereme. Ostružiny opláchneme a očistíme. Do hrnce dáme 1,5 litru bezinek, 1 litr ostružin, dobře omytý a nakrájený pomeranč a citrony, 1 kg cukru, celou skořici a 5 hřebíčků. Mírným varem vaříme asi 40 minut. Vypneme a nalijeme rum, promícháme a horké plníme do skleniček, dobře uzavřeme a dáme víčkem dolů. necháme vychladnout.
Na čajík dáme do hrnečku 3 - 4 lžičky a zalijeme horkou vodou. Je to sladké i kyselé a voňavé. Ovoce pak vyjíme.
Pokud pomerančová a citrónová kůra v kouscích někomu vadí, může kůru oloupat, dát vařit celou a potom ji vyjmout.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.