1 kg rajčat-ještě nezralých
1 litr vody
60 dkg cukru
2 citróny
2 lžíce rumu
hřebíček
Pěkná tuhá rajčata nakrájíme na silnější kolečka, v hrnci je přelijeme litrem studené vody a několik minut vaříme. Rajčata scedíme a ochladíme studenou vodou. Do slitého nálevu přidáme 30 dkg cukru a přivedeme k varu, potom přidáme rajčata a 10 minut vaříme. Odstavíme a necháme do druhého dne. Další den scedíme, do nálevu přidáme 30 dkg cukru, pár hřebíčků, provaříme, přilijeme citrónovou šťávu z 1 citrónu. Druhý citrón pořádně opláchneme, nakrájíme i s kůrou na tenká kolečka, zbavíme jader. Rajčata s kolečky citrónu dáme do sklenic, tak do 3/4 sklenice a zalijeme horkým nálevem. Do každé sklenice kápneme trošku rumu, uzavřeme a dáme zavařit. Zavařujeme 10 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Ali, po takovém receptu už dlouho pasu. a jak to chutná, dá se to k něčemu přirovnat? Dana
OdpovědětVymazatDělala jsem to poprvé, tak ještě nevím, jak chutná. Sama jsem zvědavá, tak co nejdřív jeden načnu. Chtěla jsem ať se trošku uleží. Určitě dám vědět.
OdpovědětVymazatAhoj Ali,ty tu máš bezva chuťovky!Jsem moc ráda,že jsem Tě našla!Zdraví Daja.
OdpovědětVymazatMěli jsme kompot k obědu. Je dobrý, jen na mě hodně sladký.
OdpovědětVymazat