neděle 24. listopadu 2013

Česnečka s vaječnou jíškou

olej
3 lžíce hrubé mouky
1 vejce
sůl
vývar (masox)
sójová omáčka
drcený kmín
česnek
majoránka
petrželka 

Na oleji zpěníme mouku, až vznikne světlá jíška, sejmeme z plotýnky, vmícháme vejce a na malém plameni smažíme, až se utvoří malé žmolky. Zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou masoxu a trošku soli, sojovou omáčku a a vaříme 5 minut. Do polévky přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín a rozemnutou majoránku, vaříme minutu. Posypeme ji usekanou petrželkou a podáváme.
Večeře pro všední den

3 komentáře:

  1. Alí já česnečku miluju. Hned bych přišla na návštěvu. A ještě naservírovaná v takovém moc pěkném nádobí.Měj se hezky Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda česnečku a může být úplně obyčejná. nemusí být jako v restauraci se šunkou a vejcem.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...