neděle 1. prosince 2013

Cordon bleu

4 kuřecí prsa
80 g tvrdého sýra nebo nivy
4 plátky šunky
dijonská hořčice nebo plnotučná hořčice
3 vajíčka
sůl, pepř
hladká mouka
strouhanka
olej

Prsa opláchneme, osušíme. Nařízneme je v silnější části, rozevřeme, vložíme do sáčku a opatrně rozklepeme na tenký plát. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Maso položíme na hladkou stranu (kde dříve byla kůže), potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a plátek sýra. Přehneme a okraje sklepneme paličkou, můžete zajistit párátkem. Opatrně obalíme v hladké mouce a rozšlehaných osolených vejcích a strouhance. Je dobré obalit dvakrát. Pomalu smažíme ve větší vrstvě tuku. Smažíme až strouhanka krásně zezlátne. Vyndáme na papírovou utěrku, aby se vsál přebytečný tuk. Vyndáme párátka.
Podáváme s bramborovou kaší.

3 komentáře:

  1. Ted jte mi krasne pripomela,ze mam v mrazaku kureci prsa-dekuji,vyzkousim,udelam,sezeru :-D:-D:-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...