4 kuřecí prsa
80 g tvrdého sýra nebo nivy
4 plátky šunky
dijonská hořčice nebo plnotučná hořčice
3 vajíčka
sůl, pepř
hladká mouka
strouhanka
olej
Prsa opláchneme, osušíme. Nařízneme je v silnější části, rozevřeme, vložíme do sáčku a opatrně rozklepeme na tenký plát. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Maso položíme na hladkou stranu (kde dříve byla kůže), potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a plátek sýra. Přehneme a okraje sklepneme paličkou, můžete zajistit párátkem. Opatrně obalíme v hladké mouce a rozšlehaných osolených vejcích a strouhance. Je dobré obalit dvakrát. Pomalu smažíme ve větší vrstvě tuku. Smažíme až strouhanka krásně zezlátne. Vyndáme na papírovou utěrku, aby se vsál přebytečný tuk. Vyndáme párátka.
Podáváme s bramborovou kaší.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem
1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...

-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
tohle mám mooc ráda...
OdpovědětVymazatJá taky a nevím proč to nedělám častěji.
VymazatTed jte mi krasne pripomela,ze mam v mrazaku kureci prsa-dekuji,vyzkousim,udelam,sezeru :-D:-D:-D
OdpovědětVymazat