2 lžíce másla
1 cibule
150 g sýra niva
2 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru (masox)
4 dl mléka
1 bobkový list
mletý pepř
sůl
petrželka
V polévkovém kastrólu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, až je sklovitá zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Přidáme nadrobený nebo nastrouhaný sýr, necháme ho rozpustit a potom zalijeme vývarem může být i z masoxu. Přidáme bobkový list a stálého míchání přivedeme k varu, přilijeme mléko, ochutíme pepřem a případně osolíme. Až polévka zase vaří, zmírníme var a vaříme asi 20 minut.
Můžeme zavařit noky. Po vypnutí vložíme nakrájenou petrželku.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Have a happy Easter.
OdpovědětVymazatGeraldo
happy Easter.
OdpovědětVymazat