pondělí 4. srpna 2014

Lečo s cuketou

porce pro 2
1 cibule
1 paprika
2 rajčata
15-20 dkg kabanosu (špekáček)
1/2 střední cukety
2 stroužky česneku
bazalka, saturejka
sůl. pepř
Na rozehřátý tuk dejme nakrájenou cibuli, až je sklovitá přidáme na proužky nakrájenou papriku, orestujeme. Kabanos oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Krátce opékáme, potom přidáme nakrájená rajčata, která jsme oloupali a na jemném struhadle nastrouhanou cuketu. Osolíme, opepříme, přidáme koření a česnek. Chvíli dusíme, až je cuketa měkká.
Podáváme s rýží nebo těstovinou.

2 komentáře:

  1. Všetko kde je cuketa mi strašne chutí ... vyskúšam aj tvoje lečo ... :) Ja mám rada lečo v teplom stave len čerstvé ...teda z čerstvých surovín ... a teraz je sezóna, tak si hom doprajem častejšie ... A to lečo ktoré zaváram s fazuľou ? To konzumujem len na studeno priamo z pohára ... :)))) pozdravujem ....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Pečené kuřecí na hruškách

4 kuřecí stehna 2 -3 hrušky 1 cibule sůl, pepř 1/2 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky kari máslo marináda: 1 lžíce jablečného octa ...