pondělí 4. srpna 2014

Lečo s cuketou

porce pro 2
1 cibule
1 paprika
2 rajčata
15-20 dkg kabanosu (špekáček)
1/2 střední cukety
2 stroužky česneku
bazalka, saturejka
sůl. pepř
Na rozehřátý tuk dejme nakrájenou cibuli, až je sklovitá přidáme na proužky nakrájenou papriku, orestujeme. Kabanos oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Krátce opékáme, potom přidáme nakrájená rajčata, která jsme oloupali a na jemném struhadle nastrouhanou cuketu. Osolíme, opepříme, přidáme koření a česnek. Chvíli dusíme, až je cuketa měkká.
Podáváme s rýží nebo těstovinou.

2 komentáře:

  1. Všetko kde je cuketa mi strašne chutí ... vyskúšam aj tvoje lečo ... :) Ja mám rada lečo v teplom stave len čerstvé ...teda z čerstvých surovín ... a teraz je sezóna, tak si hom doprajem častejšie ... A to lečo ktoré zaváram s fazuľou ? To konzumujem len na studeno priamo z pohára ... :)))) pozdravujem ....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...