pondělí 4. srpna 2014

Holštejnské brambory

120 g slaniny
2 větší cibule
500 g brambor
sůl, pepř

Na pánvi smažíme slaninu pokrájenou na kostičky, až pustí tuk a vzniknou zlaté škvarečky, tak je vyndáme. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené brambory, pokud je málo tuku, přidáme sádlo nebo trošku oleje. Brambory během opékání obracíme. Když jsou měkké, tak je opepříme a podle potřeby osolíme.
K bramborám můžeme dát volské oko nebo plátek sekané.

1 komentář:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...