pondělí 4. srpna 2014

Holštejnské brambory

120 g slaniny
2 větší cibule
500 g brambor
sůl, pepř

Na pánvi smažíme slaninu pokrájenou na kostičky, až pustí tuk a vzniknou zlaté škvarečky, tak je vyndáme. Do pánve dáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené brambory, pokud je málo tuku, přidáme sádlo nebo trošku oleje. Brambory během opékání obracíme. Když jsou měkké, tak je opepříme a podle potřeby osolíme.
K bramborám můžeme dát volské oko nebo plátek sekané.

1 komentář:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...