úterý 30. září 2014

Lišky nakyselo

500 g lišek
1 cibule
30 g másla
olej
sůl, mletý pepř, drcený kmín
20 g hladké mouky
1 šlehačka
ocet

Vyprané drobně nakrájené lišky dusíme na cibuli zpěněné na másle s kapkou oleje. Lišky osolíme, opepříme a okmínujeme, dusíme je asi 10 minut. Pokud je potřeba, tak je trošku podlijeme. Potom zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a skleničkou vody. Provaříme, podle potřeby osolíme. Nakonec ochutíme octem.
Příloha: knedlík, vařené brambory

3 komentáře:

  1. Hmmm, lišky miluju a tahle omáčka vypadá fakt dobře. Určitě vyzkouším :) http://cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, tak tohle jsem od dětství nejedla... A pamatuji si, jaká to byla dobrota.
    Hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...