Lišky nakyselo

500 g lišek
1 cibule
30 g másla
olej
sůl, mletý pepř, drcený kmín
20 g hladké mouky
1 šlehačka
ocet

Vyprané drobně nakrájené lišky dusíme na cibuli zpěněné na másle s kapkou oleje. Lišky osolíme, opepříme a okmínujeme, dusíme je asi 10 minut. Pokud je potřeba, tak je trošku podlijeme. Potom zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a skleničkou vody. Provaříme, podle potřeby osolíme. Nakonec ochutíme octem.
Příloha: knedlík, vařené brambory

Komentáře

  1. Hmmm, lišky miluju a tahle omáčka vypadá fakt dobře. Určitě vyzkouším :) http://cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, tak tohle jsem od dětství nejedla... A pamatuji si, jaká to byla dobrota.
    Hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šunko-sýrové tousty

Sterilované cuketové zelí