úterý 30. září 2014

Lišky nakyselo

500 g lišek
1 cibule
30 g másla
olej
sůl, mletý pepř, drcený kmín
20 g hladké mouky
1 šlehačka
ocet

Vyprané drobně nakrájené lišky dusíme na cibuli zpěněné na másle s kapkou oleje. Lišky osolíme, opepříme a okmínujeme, dusíme je asi 10 minut. Pokud je potřeba, tak je trošku podlijeme. Potom zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a skleničkou vody. Provaříme, podle potřeby osolíme. Nakonec ochutíme octem.
Příloha: knedlík, vařené brambory

3 komentáře:

  1. Hmmm, lišky miluju a tahle omáčka vypadá fakt dobře. Určitě vyzkouším :) http://cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, tak tohle jsem od dětství nejedla... A pamatuji si, jaká to byla dobrota.
    Hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...