neděle 1. března 2015

Indické kuře v kari omáčce

1 kuře
sůl
1 cibule
1 lžička kari koření
vývar
2 menší jablka
1 smetana ke šlehání
máslo
hladká mouka

Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a na rozpáleném oleji s máslem rychle po obou stranách opečeme do zlatova. Porce kuřete vyjmeme a na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, ke které přidáme kari koření, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Do tohoto základu vrátíme porce kuřete a dusíme je pod pokličkou do měkka, podle potřeby podlíváme vývarem. Před koncem dušení přidáme jemně nastrouhaná oloupaná jablka a dodusíme. Měkké čtvrtky kuřete vyjmeme, šťávu trošku vydusíme a zahustíme máslovou jíškou, kterou jsme si zatím připravili. Mouku nasucho pražíme do růžova a potom vložíme máslo a vytvoříme jíšku. Podlijeme vývarem a smetanou. Provaříme.
Příloha: rýže

2 komentáře:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...