1 kuře
sůl
1 cibule
1 lžička kari koření
vývar
2 menší jablka
1 smetana ke šlehání
máslo
hladká mouka
Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a na rozpáleném oleji s máslem rychle po obou stranách opečeme do zlatova. Porce kuřete vyjmeme a na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, ke které přidáme kari koření, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Do tohoto základu vrátíme porce kuřete a dusíme je pod pokličkou do měkka, podle potřeby podlíváme vývarem. Před koncem dušení přidáme jemně nastrouhaná oloupaná jablka a dodusíme. Měkké čtvrtky kuřete vyjmeme, šťávu trošku vydusíme a zahustíme máslovou jíškou, kterou jsme si zatím připravili. Mouku nasucho pražíme do růžova a potom vložíme máslo a vytvoříme jíšku. Podlijeme vývarem a smetanou. Provaříme.
Příloha: rýže
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Kuřecí s hořčicí
(2 porce) 1 kuřecí prso 2 stroužky česneku sůl čerstvě mletý pepř 1 velké cibule 3 lžíce kremžské hořčice 1 lžíce plnotučné hoř...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Miluju kari a tahle porce je přímo luxusní.
OdpovědětVymazatKari zbožňuji, určitě vyzkouším. Děkuji.
OdpovědětVymazat