4 králičí játra nebo 30 dkg kuřecích
1 cibule
grilovací koření
sůl, pepř
4 lžíce kečupu
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce hladké mouky
1/4 litr smetany na vaření
tuk
Játra odkrojíme od středové blány, z jedné strany posypeme grilovacím kořením. Cibuli nakrájíme na čtvrtměsíčky. Rozehřejeme tuk a vložíme na něj cibuli a restujeme až je sklovitá odhrneme stranou nebo vyjmeme a vložíme játra neokořeněnou stranou, opečeme a potom obrátíme. Pokud jsme vyjmuli cibuli, tak ji vrátíme, až jsou játra opečená přidáme kečup a sójovou omáčku. Chvilku opékáme, zasypeme moukou, zarestujeme a zalijeme smetanou a trochou vody. Provaříme a podle potřeby naředíme vodou. Nakonec trochu opepříme a osolíme.
Podáváme s knedlíkem, špeclemi, rýží nebo s chlebem.
Zapomněla jsem dát kečup a bylo to taky výborný.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Venkovské kuře
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.