středa 16. března 2016

Květák po římsku

1 květák
rajský protlak
2 stroužky časneku
kadeřavá petrželka
olivový olej
dobromysl (oregáno)
bazalka
saturejka
tymián
sůl, pepř
parmazán

Na oleji orestujeme jemně nakrájený česnek, přidáme syrový květák nakrájený na malé růžičky, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a krátce opečeme. Potom přidáme kečup, zarestneme, přidáme koření, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Podáváme zasypeme nastrouhaným parmazánem s bagetou nebo jako já s vařeným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Pečené kuřecí na hruškách

4 kuřecí stehna 2 -3 hrušky 1 cibule sůl, pepř 1/2 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky kari máslo marináda: 1 lžíce jablečného octa ...