neděle 13. března 2016

Bílá květáková polévka

1/2 květáku
2 žloutky
1/4 l mléka nebo smetany
1/2 l vody
2 dkg másla
sůl, pepř
muškátový květ
Květák očistíme a rozebereme na růžičky, dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme do měkka. Polovinu květáku dáme stranou na talíř. Ostatní dáme do mixéru, zalijeme mlékem, přidáme žloutky a rozmixujeme. Vlijeme zpět do hrnce, přidáme květákové růžičky, podle potřeby dosolíme, opepříme a dáme na špičku nože muškátového květu. Polévku přivedeme k varu, odstavíme a vložíme kousek másla.
Můžeme přidat pažitku a podávat s chlebovými krutóny.   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem

  1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...