neděle 13. března 2016

Bílá květáková polévka

1/2 květáku
2 žloutky
1/4 l mléka nebo smetany
1/2 l vody
2 dkg másla
sůl, pepř
muškátový květ
Květák očistíme a rozebereme na růžičky, dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme do měkka. Polovinu květáku dáme stranou na talíř. Ostatní dáme do mixéru, zalijeme mlékem, přidáme žloutky a rozmixujeme. Vlijeme zpět do hrnce, přidáme květákové růžičky, podle potřeby dosolíme, opepříme a dáme na špičku nože muškátového květu. Polévku přivedeme k varu, odstavíme a vložíme kousek másla.
Můžeme přidat pažitku a podávat s chlebovými krutóny.   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...