1 květák
3 vejce
máslo
40 g strouhanky
sůl
pažitka
Vejce uvaříme natvrdo. Květák uvaříme v osolené vodě. Strouhanku osmažíme na másle.
Na talíř dáme uvařený květák posypeme na kostičky nakrájeným vejcem, osmaženou strouhankou a pažitkou. To vše polijeme rozpuštěným máslem.
Podáváme a vařeným bramborem nebo banketkou a zeleninovým salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Kuřecí s hořčicí
(2 porce) 1 kuřecí prso 2 stroužky česneku sůl čerstvě mletý pepř 1 velké cibule 3 lžíce kremžské hořčice 1 lžíce plnotučné hoř...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Recept na takovýto květák mám od babičky (ale bez vajíčka) a se strouhankou osmaženou na kostičkách slaniny (prý to bylo jídlo z jejího rodného Bardějova.
OdpovědětVymazatDanuš, květák s opečenou strouhankou bez vajíčka si dělávám ráda, ale se slaninou jsem to ještě nezkusila. Mám variantu pro příště.
VymazatAlenko, to je zajímavý recept. Neznám ho a určitě vytkouším, květák máme rádi.
OdpovědětVymazat