neděle 28. února 2016

Květák po polsku

1 květák
3 vejce
máslo
40 g strouhanky
sůl
pažitka

Vejce uvaříme natvrdo. Květák uvaříme v osolené vodě. Strouhanku osmažíme na másle.
Na talíř dáme uvařený květák posypeme na kostičky nakrájeným vejcem, osmaženou strouhankou a pažitkou. To vše polijeme rozpuštěným máslem.
Podáváme a vařeným bramborem nebo banketkou a zeleninovým salátem.

3 komentáře:

  1. Recept na takovýto květák mám od babičky (ale bez vajíčka) a se strouhankou osmaženou na kostičkách slaniny (prý to bylo jídlo z jejího rodného Bardějova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuš, květák s opečenou strouhankou bez vajíčka si dělávám ráda, ale se slaninou jsem to ještě nezkusila. Mám variantu pro příště.

      Vymazat
  2. Alenko, to je zajímavý recept. Neznám ho a určitě vytkouším, květák máme rádi.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (24) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (3) Králík ...