neděle 28. února 2016

Květák po polsku

1 květák
3 vejce
máslo
40 g strouhanky
sůl
pažitka

Vejce uvaříme natvrdo. Květák uvaříme v osolené vodě. Strouhanku osmažíme na másle.
Na talíř dáme uvařený květák posypeme na kostičky nakrájeným vejcem, osmaženou strouhankou a pažitkou. To vše polijeme rozpuštěným máslem.
Podáváme a vařeným bramborem nebo banketkou a zeleninovým salátem.

3 komentáře:

  1. Recept na takovýto květák mám od babičky (ale bez vajíčka) a se strouhankou osmaženou na kostičkách slaniny (prý to bylo jídlo z jejího rodného Bardějova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuš, květák s opečenou strouhankou bez vajíčka si dělávám ráda, ale se slaninou jsem to ještě nezkusila. Mám variantu pro příště.

      Vymazat
  2. Alenko, to je zajímavý recept. Neznám ho a určitě vytkouším, květák máme rádi.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...