4 vepřové kotlety bez kosti
sůl. pepř
olej
1 větší cibule nakrájená na kolečka
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1/4 litr vývaru
1/4 litr mléka
brambory dle porcí
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pekáči rozložíme nakrájené brambory, potom je osolíme a trošku opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka opečeme kotlety po obou stranách. Kotlety vyndáme a necháme v teple. Na tuk dáme nakrájenou cibuli a smažíme až začne zlátnout. Cibuli rozložíme na brambory i s olejem, na pánvi trošku oleje necháme. Na pánev dáme máslo a rozehřejeme, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem a mlékem, metličkou šleháme aby nevznikly hrudky. Vaříme až omáčka zhoustne, podle potřeby osolíme a případně opepříme. Brambory s cibulkou zalijeme omáčkou a nahoru položíme kotlety. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a pečeme při 170°C asi 1 hodinu. Ke konci pečení pečeme odkryté.
Na talíři posypeme cibulovou natí nebo petrželkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Kuřecí s hořčicí
(2 porce) 1 kuřecí prso 2 stroužky česneku sůl čerstvě mletý pepř 1 velké cibule 3 lžíce kremžské hořčice 1 lžíce plnotučné hoř...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Alenko, dobře to děláš, že sem dáš občas odkaz, já vždy poctivě čtu a teď i slintám. Mňam. Už si musím tvoji kuchařku taky uložit, slibuji a zdravím.
OdpovědětVymazatLibuško, vyzkoušej, je to fakt dobrý.
VymazatMňam...musím se podívat do mrazáku....Hezký večer....
OdpovědětVymazat