pondělí 22. února 2016

Zlatokopecké kotlety

4 vepřové kotlety bez kosti
sůl. pepř
olej
1 větší cibule nakrájená na kolečka
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1/4 litr vývaru
1/4 litr mléka
brambory dle porcí

Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pekáči rozložíme nakrájené brambory, potom je osolíme a trošku opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka opečeme kotlety po obou stranách. Kotlety vyndáme  a necháme v teple. Na tuk dáme nakrájenou cibuli a smažíme až začne zlátnout. Cibuli rozložíme na brambory i s olejem, na pánvi trošku oleje necháme. Na pánev dáme máslo a rozehřejeme, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem a mlékem, metličkou šleháme aby nevznikly hrudky. Vaříme až omáčka zhoustne, podle potřeby osolíme a případně opepříme. Brambory s cibulkou zalijeme omáčkou a nahoru položíme kotlety. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem  a pečeme  při 170°C asi 1 hodinu. Ke konci pečení pečeme odkryté.
Na talíři posypeme cibulovou natí nebo petrželkou.

3 komentáře:

  1. Alenko, dobře to děláš, že sem dáš občas odkaz, já vždy poctivě čtu a teď i slintám. Mňam. Už si musím tvoji kuchařku taky uložit, slibuji a zdravím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, vyzkoušej, je to fakt dobrý.

      Vymazat
  2. Mňam...musím se podívat do mrazáku....Hezký večer....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Kuřecí stehenní řízky se žampióny na smetaně

4 kuřecí stehna sůl, pepř hladká mouka vejce strouhanka 1 střední cibule 2 stroužky česneku 400 g žampiónů olej a kousek másla s...