pondělí 22. února 2016

Zlatokopecké kotlety

4 vepřové kotlety bez kosti
sůl. pepř
olej
1 větší cibule nakrájená na kolečka
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1/4 litr vývaru
1/4 litr mléka
brambory dle porcí

Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pekáči rozložíme nakrájené brambory, potom je osolíme a trošku opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka opečeme kotlety po obou stranách. Kotlety vyndáme  a necháme v teple. Na tuk dáme nakrájenou cibuli a smažíme až začne zlátnout. Cibuli rozložíme na brambory i s olejem, na pánvi trošku oleje necháme. Na pánev dáme máslo a rozehřejeme, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem a mlékem, metličkou šleháme aby nevznikly hrudky. Vaříme až omáčka zhoustne, podle potřeby osolíme a případně opepříme. Brambory s cibulkou zalijeme omáčkou a nahoru položíme kotlety. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem  a pečeme  při 170°C asi 1 hodinu. Ke konci pečení pečeme odkryté.
Na talíři posypeme cibulovou natí nebo petrželkou.

3 komentáře:

  1. Alenko, dobře to děláš, že sem dáš občas odkaz, já vždy poctivě čtu a teď i slintám. Mňam. Už si musím tvoji kuchařku taky uložit, slibuji a zdravím.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam...musím se podívat do mrazáku....Hezký večer....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...