úterý 26. června 2018

Holandský řízek

400 g mletého vepřového masa
100 g goudy nebo tučného eidamu
trochu mléka
mletý pepř
sůl
petrželová nať
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej

K mletému masu nalijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku (pokud nemáte čerstvou  můžete použít sušenou) a dobře promícháme. Dáme do ledničky aspoň na půl hodiny odpočinout. Potom vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr.

Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se solí a trochou mléka a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a řízky pomalu smažíme po obou stranách dozlatova. Řízky odkládáme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...