úterý 26. června 2018

Holandský řízek

400 g mletého vepřového masa
100 g goudy nebo tučného eidamu
trochu mléka
mletý pepř
sůl
petrželová nať
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej


K mletému masu nalijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku (pokud nemáte čerstvou  můžete použít sušenou) a dobře promícháme. Dáme do ledničky aspoň na půl hodiny odpočinout. Potom vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr.

Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se solí a trochou mléka a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a řízky pomalu smažíme po obou stranách dozlatova. Řízky odkládáme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Přehled receptů dle kategorií

Polévky (8) Vepřové maso (7) Drůbež (25) Zelenina (7) Přílohy (4) Hovězí maso (4) Králík ...