400 g mletého vepřového masa
100 g goudy nebo tučného eidamu
trochu mléka
mletý pepř
sůl
petrželová nať
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
K mletému masu nalijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku (pokud nemáte čerstvou můžete použít sušenou) a dobře promícháme. Dáme do ledničky aspoň na půl hodiny odpočinout. Potom vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr.
Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se solí a trochou mléka a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a řízky pomalu smažíme po obou stranách dozlatova. Řízky odkládáme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
úterý 26. června 2018
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Balzamikový bůček s karamelizovaným jablkem
1 kg bůček bez kosti, bez kůže 175 g třtinový cukr + 2 lžíce na jablka 125 ml balzamikový ocet + k podávání 2 stroužky česneku drcený ...

-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
50 dkg hovězí kližky sůl, pepř hladká mouka kousek slaniny 1 lžíce sádla 1 cibule 1 stroužek česneku hrst sušených hub 1/2 lžíce p...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.