400 g mletého vepřového masa
100 g goudy nebo tučného eidamu
trochu mléka
mletý pepř
sůl
petrželová nať
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
K mletému masu nalijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku (pokud nemáte čerstvou můžete použít sušenou) a dobře promícháme. Dáme do ledničky aspoň na půl hodiny odpočinout. Potom vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr.
Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se solí a trochou mléka a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a řízky pomalu smažíme po obou stranách dozlatova. Řízky odkládáme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
úterý 26. června 2018
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Kuřecí prso zabalené ve slanině
2 Kuřecí prsa sůl (špetka, pokud máte hodně slanou slaninu) pepř mletý sušený česnek sladká mletá paprika anglická slanina - plát...
-
4 plátky z plece nebo kýty sůl, pepř, drcený kmín& hladká mouka 1 cibule 2 dl bílého vína čerstvé nebo sušené houby 3 stroužky č...
-
4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění) 6 cibulí 1/2 l octa (žádná voda!) 1/2 kg cukru 5 dkg soli 2 lžíce kmínu Cuketu olou...
-
4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety 150 g vepřového sádla worcester 1 cibule citronová šťáva 4 vejce uvařená natvrdo 250 g kečupu sůl, pepř ...



Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.