úterý 26. června 2018

Bůčková sekaná

 1 kg mletého masa
1/2 kg bůčku
sůl, pepř
mléko
2 vejce
3 stroužky česneku
1 menší cibule
mletá paprika
majoránka
saturejka
strouhanka
 
 
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, nalijeme trochu mléka, promícháme a dáme do ledničky aspoň na půl hodiny odležet.
Potom k masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, na jemno nakrájenou cibuli, 1/2 lžičky papriky, trochu promnuté majoránky a saturejku. Vše pořádně promícháme, přidáme na kostky nakrájený bůček a promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Vytvoříme šišku sekané, uhladíme obalíme ve strouhance a dáme do pekáče s troškou vody.  Upečeme do zlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, chlebem nebo s vařeným bramborem a zelím - může být třeba i cuketové nebo kedlubnové



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Rajčatový protlak - pečený

2 kg rajčat 1 lžíce soli Umyjte 2 kg rajčat, odstraňte stopky a vykrájejte tvrdé části okolo stopky a všechny poškozené části a nakrájej...