sobota 5. ledna 2019

Kuřecí vývar v pomalém hrnci

kuřecí droby
1 mrkev
1 menší petržel
kousek celeru
1 stroužek česneku
1/2 střední cibule může být i hnědá slupka
5 kuliček celého pepře
sůl
Zeleninu nekrájíme necháme ji vcelku. Na dno pomalého hrnce vložíme kuřecí skelet, stroužek česneku, cibuli a zeleninu. Osolíme, vložíme pepř a zalijeme vodou tak, aby bylo vše plně ponořené. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň (High) na 3 hodiny nebo na I. stupeň (Low) na 4-5 hodin. Vývar opatrně  přecedíme. Maso obereme z kostí, mrkev nakrájíme či nastrouháme a dáme zpět do hrnce. Vývar podle potřeby dosolíme. Nudle si uvaříme zvlášť. Nudle můžeme servírovat zvlášť v misce, nebo je vložíme do vývaru.

1 komentář:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...